2019. február 28., csütörtök

Tóth Vera: Gyémánt


A Megasztár a TV2 magyar kereskedelmi televíziós csatorna eredeti tehetségkutató műsora. Formátuma 2008 óta a Star Academyére hasonlít, míg 2003–2006 között az ITV1 brit tévécsatorna Pop Idol című műsoráéhoz. Országos felhívást, majd válogatást követően a döntőbe jutott előadók közül a nézők és a zsűri együtt választják ki az „Év hangját”, akit lemezszerződéssel és értékes nyereményekkel jutalmaznak. Az első széria 2003-ban, a második 2004-ben, a harmadik 2005-ben, a negyedik 2008-ban, az ötödik pedig 2010-ben, a hatodik 2012-ben indult. A műsor stábja, zsűrije, kreatívja rendszeresen változott, ám a férfi műsorvezető Till Attila maradt.
Az első széria 2003 őszén indult és 2004 tavaszán ért véget.
Az első Megasztár 2003. október 11. -én kezdődött és az utolsó rész, a finálé 2004. április 3-án volt. A műsorvezető Till Attila és Görög Zita. A Zsűri tagjai: Presser Gábor, Bakács Tibor, Pély Barna, Spitzer Gyöngyi „Soma”, Pierrot. 
Az első Megasztár győztese, 2004 Év Hangja Tóth Vera lett.
Tóth Vera magyar énekesnő. A 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált híressé. 2005-ben Bravo Otto-díjat kapott. A Megasztár óta Budapesten él. Eddig 4 önálló nagylemeze jelent meg. Három évvel fiatalabb testvére, Tóth Gabriella szintén elismert és népszerű énekesnő.
Szülővárosában, Tapolcán rendszeresen fellépett, majd megismerkedett Völler Adél énektanárnővel. Már gyermekkorában komolyan érdeklődött az éneklés és a zene iránt, de 16 éves koráig csupán autodidakta módon képezte magát. Tinédzser éveiben egy musical-stúdió tagjaként színdarabokban is fellépett. 
2003-ban jelentkezett a TV2 tehetségkutatójába, a Megasztár 1. szériájába, ahol a válogatás után bejutott a legjobb 50 előadó közé, majd Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című slágerével pedig a legjobb 12 közé. Minden héten más zenei műfajban bizonyított, végül eljutott az utolsó fordulóig, ahol a nézők a show végén Őt szavazták meg győztesnek, 2004 hangjának. Karrierje azóta is töretlenül ível felfelé. 2015-ben az énekesnő bekerült A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Gyémánt című dalával. 
2004. szeptember 6-án piacra került debütáló korongja, az Ébren álmodom.
Az albumhoz készült debütáló videoklipje a „Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen” című dalból készült. 
A megjelenést 2005 tavaszán sikeres lemezbemutató turné követte, a lemez is hamarosan bearanyozódott! A fellépések, pedig folytatódtak, különböző klubokban, fesztiválokon és rendezvényeken. Vera azon kevesek egyike, aki a 15 perc hírnevet tartós sikerre tudták váltani. Mindenki ismeri és elismeri, mára már nem csak a tehetségét, hanem az eredményeit is.
2008-ban Artisjus díjat kapott. Manapság az ország egyik legkeresettebb énekesnője. Saját dalainak előadásán kívül, szívesen vendégeskedik más műfajokban és produkciókban. Otthonosan mozog az alternatív Random Tripp előadásokon, de épp úgy, ha kedvenc big bandjével a Budapest Jazz Orchestrával lép színpadra. Közel egy esztendeje nagy sikerű közös koncerteket adnak hugával, Tóth Gabival Sister Act néven is. 
2014 őszén bejutott a Sztárban Sztár döntőjébe. 
A 2015-ös esztendőt egy nagyszerű új dallal, Hrutka Róbert szerzeményével a Gyémánttal „köszöntötte”, mely egyben Euróviziós versenydala, mely második helyzettként be is jutott a Dal középdöntőjébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elizabeth Adler: Varázslatos Malibu

Cselekményleírást tartalmazó szöveg ! A Riviéra titkában megismert népszerű magándetektív, Mac Reilley és párja, Sunny újabb történe...