2019. február 22., péntek

Böjte Csaba: A szeretet bölcsője


Úgy gondolom, hogy a mai rohanó világban minden párnak el kellene olvasnia ezt a könyvet, nemcsak akkor amikor komolyabbra fordul a kapcsolatuk (pl. összeköltözés, esküvő, gyerekvállalás előtt), hanem amikor egy kis válság van köztük. Sajnos, manapság már a társunkra is kevesebb figyelmet fordítunk, pedig szerintem rá kellene szinte a legtöbbet. Ez a könyv ráébresztett arra, hogy ne egymás mellett éljünk (úgymond egy légkörben párhozamosan), hanem egymásért. Beszéljünk meg a párunkkal mindent, akár negatív, akár pozitív dolgot.
Igaz, a mai világban már kevesebb jelentősége van az egyházi esküvőnek, de Böjte Csaba szavaival értelmet nyert számomra 1-2 dolog. Az egyházi esketés szerint jóban, rosszban együtt kell lennünk a házastársunkkal. A mai világban mivel egyre kevesebb az olyan esküvő, ahol egyházi esketés is van, a párok megfeledkeznek erről és szinte lehet azt mondani, hogy az első rossz dolognál inkább beadják a válópert ahelyett, hogy kicsit elgondolkoznának azon, hogyan lehetne megoldani ezt.
Azt gondolom erről a könyvről, hogy minden háztartásba érdemes lenne beszerezni, néhanapján felütni itt-ott és beleolvasgatni. A szürke, hétköznapi vitákon, mélypontokon átsegítene. Nagyszerű nászajándék is lehet egy frissen házasulandó párnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elizabeth Adler: Varázslatos Malibu

Cselekményleírást tartalmazó szöveg ! A Riviéra titkában megismert népszerű magándetektív, Mac Reilley és párja, Sunny újabb történe...