2019. február 20., szerda

Arthur Madsen: Az új generáció


Ez egy érdekes, könnyű kis fantasy regény, mely befejezésénél fogva folytatást kíván, sőt könyörög érte!
 A regény első fele a nagyrészt a modern világban játszódva igencsak lassan halad, szinte toporognak a főszereplőink és a cselekmény csak húzódik és húzódik, a második felében viszont már olyannyira pörögnek az események, hogy sajnos sok helyen a leírások és a meg nem teremtett környezet rovására megy a dolog. 
Valahol meg kellett volna találni azt a bizonyos arany középutat. Ennek ellenére hangulatos olvasmány és kicsit a „ZS” kategóriás 90-es évek béli amerikai fantasy filmekre hajazó stílusa magával ragadó lehet azok számára, akik kicsit nosztalgiázni szeretnének, vagy csak éppen kedvelik a műfajt magát. 
A szereplők nem túl egyediek, de minden tekintetben helyén vannak a cselekményben, és folyamatosan tartják jellemüket, illetve úgy cselekednek, ahogyan azt elvárná tőlük az olvasó.
Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a fantasy műfajt és a kicsit bohókás gyermekekkel átszőtt cselekménysorozatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elizabeth Adler: Varázslatos Malibu

Cselekményleírást tartalmazó szöveg ! A Riviéra titkában megismert népszerű magándetektív, Mac Reilley és párja, Sunny újabb történe...